• Fidesz-KDNP 50%
  • MSZP 10%
  • Jobbik 3%
  • Együtt 8%
  • LMP 1%
  • DK 6%
  • Más párt 3%

Megalakult a Smart Solutions


A Századvég Gazdaságkutató Zrt. szervezésében 2016. október 5-én került megrendezésre a Smart Solutions – Okos Megoldások Klaszter megalakítását célzó esemény Budapesten.


A Smart Solutions Klaszter legfőbb célkitűzése egy, a településfejlesztési megoldások területén élenjáró szakmai közösség létrehozása, amely az eddig megismert, jellemzően a nagyvárosok integrált fejlesztési igényeire fókuszáló smart city kezdeményezéseken túlmutató irányelvek mentén épül fel.

A Smart Solutions Klaszter küldetése, hogy a komplex nagyvárosi megoldások mellett a fenntartható fejlődés és a gazdaságélénkítés jegyében egyaránt kellő figyelmet fordítson a kisebb vidéki városok, falvak és életközösségek fejlesztési igényeinek felkutatására és ezen szükségletek magas szintű kiszolgálására.

A rendezvényt a Századvég Gazdaságkutató Zrt. részéről Pachner Róbert nyitotta meg, aki felvezette a Klaszter létrehozásának célját, hogy a Klaszter összefogjon minden olyan kezdeményezést, mely a települések fejlesztését hatékonyan szolgálja. Az eseményen előadást tartottak a jelenleg csatlakozó alapító partnerek: Lánszki Regő, az Urban PM Kft. ügyvezető igazgatója, Klotz Tamás, az SAP Hungary Kft. államigazgatási üzletfejlesztési vezetője, Egri Zsolt, a Delta Csoport üzletfejlesztési igazgatója és Lukács László, a RowanHill Global Kft. ügyvezető igazgatója, akik bemutatták azokat a szolgáltatásokat, megoldásokat, melyek az önkormányzatok, települések, városok fejlesztési érdekeit szolgálják.

A Smart Solutions – Okos Megoldások Klaszter a jövőben is várja olyan csatlakozni kívánó partnerek jelentkezését, akik megoldásaikkal hozzájárulnak egy még szélesebb szolgáltatási paletta kialakításához.

Galéria

Képek forrása: Századvég