• Fidesz-KDNP 50%
  • MSZP 10%
  • Jobbik 3%
  • Együtt 8%
  • LMP 1%
  • DK 6%
  • Más párt 3%

AZ ALAPÍTVÁNY RENDEZVÉNYEIA Századvég Alapítvány az elmúlt évek hagyományait követve számos nagy hazai és nemzetközi konferenciát szervez.


Az eseményeken számos kormányzati szereplő, nemzetközi kutatóintézeti vezető, a hazai és külhoni gazdasági életben jelentős szervezet képviselteti magát az előadók és a hallgatóság körében egyaránt. A Századvég által szervezett szakmai konferenciák az intézmény kutatásainak és érdeklődésének középpontjában álló legfontosabb gazdasági, kül- és belpolitikai, valamint kulturális témák köré szerveződnek.


Kiadványbemutató: Kisebbségi jogok, érdekképviselet, autonómia

Nemzetpolitikai Kutatóintézet és a Századvég Alapítvány közös szervezésében 2017. március 20-án került megrendezésre a „Kisebbségi jogok, érdekképviselet, autonómia” című könyvbemutató, ahol bemutatásra került a Századvég folyóirat Autonómia száma, A nemzeti kisebbségek helyzete és jogai Európában című kötet, valamint a Kisebbségi Szemle folyóirat választási száma.

Connie Mack IV: A magyar-amerikai kapcsolatok kilátásai

Magyarország és az Egyesült Államok kapcsolata mindig erős lesz, ennek oka, hogy a két ország közös értékeket vall - mondta Connie Mack, az amerikai kongresszus volt tagja hétfőn Budapesten. Az amerikai politikus A magyar-amerikai kapcsolatok kilátásai Donald Trump elnöksége idején címmel tartott előadást a Századvég Alapítvány szervezésében.

Konrad Adenauer konferencia

Fotó: MTI

A Századvég Alapítvány, a Konrad-Adenauer-Stiftung és az Andrássy Egyetem közös szervezésében 2016. október 13-án kerület megrendezésre az Értékek Európája konferenciasorozat részeként a Konrad Adenauer – kereszténydemokrata és európai államférfi című konferencia. A rendezvényen a diplomácia és a tudomány világából érkező neves előadók emlékeztek meg az egykori német kancellár személyéről, munkásságáról és politikai örökségéről.

Könyvbemutató - Koltay András: A vallások, az állam és a szólás szabadsága

A Századvég Kiadó bemutatta Koltay András A vallások, az állam és a szólás szabadsága című könyvét a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jogi Karának dísztermében.

Merre tart Európa? - A Project 28 kutatás eredményei című konferencia

Az európai polgárok döntő többségét aggodalommal tölti el az illegális bevándorlás és a muszlimok számának növekedése, mert ez szerintük fokozza a bűncselekmények elkövetésének, illetve a terrorizmusnak a veszélyét - mondta a Századvég Alapítvány vezető elemzője kedden, az intézete által szervezett Merre tart Európa? - A Project 28 kutatás eredményei című konferencián.

Könyvbemutató - Szilvay Gergő: A melegházasságról

A Centrál Kávéházban került sor Szilvay Gergő – A melegházasságról című könyvének bemutatására 2016.06.29-én. A beszélgetőpartner Stumpf András, a Mandiner főmunkatársa volt.

Könyvbemutató - Médiabefolyás - az új kislexikon

A Századvég Kiadó és a Magyar Tudományos Akadémia bemutatta a könyvet. A szerzők: Antal Zsolt, Gazsó Tibor, Kubínyi Tamás, Pelle Veronika. A meghívott vendég Wacha Imre nyelvészprofesszor volt, a bemutatót Gulyás István újságíró, szerkesztő-riporter moderálta.

Thatcher öröksége: erős nemzetállam, hatékony kormányzás

A Századvég Alapítvány, a Danube Institute, és a Hungarian Review közös szervezésében 2016. május 5-én került megrendezésre az Értékek Európája konferenciasorozat részeként a Nemzeti értékek – európai érdekek, Thatcher öröksége: erős nemzetállam, hatékony kormányzás című nemzetközi konferencia a Magyar Tudományos Akadémián.

H. E. Duan Jielong bemutatkozó, vitaindító előadása

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Nagyköveti Fórumán 2016. április 20-án Kína hazánkba akkreditált nagykövete H. E. Duan Jielong úr tartott bemutatkozó, vitaindító előadást.

Családi Otthonteremtési Program – Családpolitika és Növekedés Konferencia

Egy-másfél év alatt helyreáll a rend a hazai lakásépítési piacon, és utoléri a keresletet a kínálat – mondta Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára a Századvég Alapítvány Családi Otthonteremtési Program – Családpolitika és növekedés című keddi budapesti rendezvényén.

Charles De Gaulle konferencia

A Századvég Alapítvány az Igazságügyi Minisztériummal és az NKE-vel együttműködve rendezte meg a Gaulleizmus: az állam, a jog és a nemzeti szuverenitás szerepe a modern európai demokráciákban című nemzetközi konferenciát.

Könyvbemutató - Thierry Baudet: A határok jelentősége

Február 8-án, a Magyar Tudományos Akadémián mutatták be a Századvég Kiadó gondozásában megjelent Thierry Baudet: A határok jelentősége című kötetét. A bemutatón köszöntőt mondott Lánczi András, Századvég Alapítvány elnöke és Orbán Balázs kutatási igazgató.

A migráció biztonságpolitikai kockázatai és kezelésének lehetőségei

A megnőtt terrorkockázat, terrorfenyegetés miatt további, a mindennapok biztonságát erősítő intézkedésekre van szükség - jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője szombaton a Migrációkutató Intézet konferenciáján.

Századvég-prognózisok

Az Észak-Magyarország szerkesztősége és a Századvég Csoport zárt körű gazdasági eszmecserére invitálta három nappal ezelőtt Miskolc és a megye társadalmi-gazdasági vezetőit, szakembereit és a gazdasági élet konkrét szereplőit: vállalatvezetőket, vállalkozókat.

Őszi diplomata-tájékoztató

2015. október 13-án került sor a Századvég Alapítvány őszi diplomata-tájékoztató rendezvényére. A tájékoztató bevezető előadását Szalay-Bobrovniczky Kristóf, az Alapítvány elnökhelyettese tartotta, melyben Magyarország megváltozott helyzetét mutatta be az Európát jelenleg leginkább foglalkoztató témák és folyamatok tükrében.