• Fidesz-KDNP 50%
  • MSZP 10%
  • Jobbik 3%
  • Együtt 8%
  • LMP 1%
  • DK 6%
  • Más párt 3%

Kínai kapcsolatok – Dr. Pacsay Tomassich Orsolya előadás-sorozata Kínában


Dr. Pacsay Tomassich Orsolya, a Századvég Alapítvány külpolitikai igazgatója 2014 márciusában a kínai Tongji Egyetem meghívására előadás-sorozatot tartott az egyetem Kelet-Közép Európai Intézetében, továbbá előadást tartott a Shanghaji Európa Tanulmányok Intézetében.

A Századvég Alapítvány, a kormány által meghirdetett „keleti nyitás” politikával összhangban, azzal párhuzamosan építi ki saját akadémiai és think-tank kapcsolatait - vélemény és információcsere, a feleket egyaránt foglalkoztató politikai, gazdasági és szociális témák mentén közös kutatások és konferenciák megvalósítása érdekében. Az Alapítvány a számos területet lefedő kutatási eredményeivel, neves szakértői gárdájával  hatékonyan járul hozzá a Magyarországról a keleti országokban formálódó reális kép kialakításához, illetve teremt lehetőséget ezen országok objektív hazai megítéléséhez. A közös programok és kutatások lehetővé teszik a keleti nyitás politikában érintett országokkal való szorosabb együttműködés kialakítását a tudományos intézetek szintjén is.

Az előadás-sorozatot követően Együttműködési Megállapodás Aláírására került sor, így formalizálva az intézmények közötti parterségi viszonyt:

A Századvég Alapítvány és a Shanghaji Európai Tanulmányok Intézete (SIES)részéről.

Kínai részről a dokumentumot Dr. Cao Ziheng,
a Shanghaji Európa Tanulmányok Intézetének ügyvezető igazgatója látta el kézjegyével.

Ezzel első alkalommal jött létre magas szintű szerződéses kapcsolat magyar fél és a neves sanghaji kutatóintézet között, amely közös programok és kutatások folytatását célozza.

- A Századvég és a Tongji Egyetem részéről.

A dokumentumot az egyetem Közép Kelet Európai Intézetének vezetője,
a Politikai és Nemzetközi Kapcsolatak Kar dékánja látta el kézjegyével.

Mindkét dokumentum aláírásakor jelen volt Magyarország Shanghaji főkonzula,

dr. Schmitt Péter úr.