• Fidesz-KDNP 50%
  • MSZP 10%
  • Jobbik 3%
  • Együtt 8%
  • LMP 1%
  • DK 6%
  • Más párt 3%

Hidvégi Áron előadása a Foglaljon helyet! konferencián


Foglaljon helyet! címmel a színházjegy értékesítésről tartottak konferenciát a színházi szakma neves képviselői, igazgatók, marketing szakemberek, értékesítési szakemberek, gazdasági igazgatók részvételével a budapesti Nemzeti Színházban hétfőn.


Délelőtt öt előadást hallhattak az érdeklődők. Hidvégi Áron, a Századvég Alapítvány közvélemény- és piackutatási igazgatója, Papp Gábor, a Jegymester Kft. ügyvezetője, Limbacher Tivadar, a Ma este Színház KFT. ügyvezetője, Hajdan Vali közönségszervező és Gáldi Mónika, a Nemzeti Színház értékesítési vezetője tartott előadást.

Hidvégi Áron a színházlátogatási szokásokat vizsgáló, friss, szeptemberi adatfelvétellel megvalósuló ezer fős országos reprezentatív kutatásukat mutatta be. Elmondta: az önbevalláson alapuló kutatás válaszadóinak 53 százaléka nyilatkozta azt, hogy legalább évente elmegy színházba. Ez az a réteg, amely potenciális színházlátogató lehet - tette hozzá a kutatási igazgató.

Kiemelte a szocializáció hatását: fontos az iskola, a család és a barátok szerepe azzal kapcsolatban, hogy mennyit járunk színházba. Beszélt a barátok, ismerősök szerepéről a marketingben és az ajánlásban.

Elmondta: a megkérdezettek 70 százalékának van kedvenc színésze az aktív magyar színészek közül. Több mint 130 színészt említettek, akiknek csupán 2 százaléka nem szerepelt a televízióban vagy filmen és 85 százalékuk rendelkezett valamilyen díjjal. A legtöbbet említett művészek között például Törőcsik Mari, Gálvölgyi János, Bodrogi Gyula, Eszenyi Enikő, Hernádi Judit, Rudolf Péter, Koltai Róbert és Pogány Judit is szerepelt. "Azt láttuk, hogy a celebfaktor kevésbé, inkább a valós színészi teljesítmény a fontos" - ismertette a kutatás eredményét.

Mint mondta, a szereplők személye a fiatalokat érdekelte a legkevésbé, ők a legnyitottabbak az alternatív előadásokra. Arról is beszélt, hogy a válaszadók fontosnak tartják a fiatalok színházi nevelését. A kutatás alapján a színházat nem valószínű, hogy valaha kiszorítja a film, nem versenytársa - szögezte le.

Forrás: MTI 2015.10.12.